Dit bericht is ook beschikbaar in: Engels Frans

Internationaal Vuurwerkfestival in Knokke-Heist op een motorboot vanop zee​

Knokke-Heist zet traditie verder en sluit de zomer in 2022 opnieuw af met het Internationaal Vuurwerkfestival

De zon en de lente zijn in het land en dat doet ons onvermijdelijk wegdromen naar een heerlijke topzomer in Knokke-Heist. Het zomerprogramma van evenementen krijgt steeds meer vorm en dan kan het Internationaal Vuurwerkfestival uiteraard ook niet ontbreken. Het is al meer dan 50 jaar dé afsluiter van een fantastische zomervakantie in Knokke-Heist. En dat wordt in 2022 dus niet anders. Op 19, 21, 23, 25 en 27 augustus om 22 uur verandert de hemel van Knokke-Heist in een kleurrijk lichtspektakel. Uitvalsbasis wordt opnieuw het strand ter hoogte van de Meerlaan. 

Succesformule 

Het Internationaal Vuurwerkfestival is al jarenlang een succesformule om het zomerseizoen te verlengen. Veel bezoekers koppelen er een weekend of zelfs een hele week Knokke-Heist aan. De badplaats biedt namelijk zoveel meer dan enkel topevents. Denk maar aan het 10 km lange zandstrand met maar liefst meer dan 20 verschillende strandbars. Of de gouden shoppingdriehoek met talloze flagshipstores en kleinere sympathieke boetieks. Ook wie houdt van culinaire hoogstandjes is hier aan het juiste adres. Tenslotte vind je in Knokke-Heist kunst met een grote K. Wie in deze periode graag wil overnachten in Knokke-Heist, boekt best nu al z’n verblijf via visitkh.be. 

Internationale wedstrijd 

Volgens de traditie, geven 4 verschillende landen het beste van zichzelf tijdens de eerste vier vuurwerkavonden. De unieke combinatie van een choreografie van vuurwerk die synchroon loopt op de gekozen muziek, is een uniek gegeven. Deze vuurwerkshows zijn stuk voor stuk pareltjes van topniveau. Welke landen dit jaar deelnemen, blijft nog even geheim. Het slotvuurwerk van het gemeentebestuur Knokke-Heist op 27 augustus wordt op maat gemaakt door HC Pyrotechnics uit België. Op die avond wordt ook de winnaar bekendgemaakt. 

Totaalbeleving 

Sinds enkele jaren worden de vuurpijlen afgestoken vanaf het strand ter hoogte van de Meerlaan. Dat zorgt voor een totaalbeleving over de hele zeedijk, van De Wandelaar tot aan het Rubensplein. Tussen die twee punten worden geluidsboxen voorzien, die volledige synchroon worden afgesteld met het vuurwerkspektakel. Op die manier kan het volk zich makkelijk spreiden over de hele lengte van de zeedijk, wat er voor zorgt dat iedereen die dat wenst, de drukte kan vermijden. 

 

 

Dit bericht is ook beschikbaar in: Engels Frans

Over ons

Knokke BOAT © 2024. All Rights Reserved.

KNOKKE BOAT © 2024. All Rights Reserved.
Design by Matajo