95 €
Started on 29 mei 2024

Dit bericht is ook beschikbaar in: Engels Frans

Bezoek in kleine groep de zeehonden van de Westerschelde!
Niets is zo vertederend als een dier in zijn natuurlijke omgeving. Dankzij ons respect voor de natuur en omgeving komen de nieuwsgierige zeehonden tot vlakbij de boot. Door de goede afspraken met de eigenaar van het natuurreservaat zijn we het enige botenbedrijf dat zo dicht bij de zeehondjes mag komen!

Zeehonden en bruinvissen in Zeeland

Zeehonden en bruinvissen; in Zeeland leven ze volop in het wild. Ze genieten van de mooie Zeeuwse natuur. Het schone water. En natuurlijk de ruimte en de rust. Het is fantastisch om deze dieren te zien. Soms van heel dichtbij. Zelfs een stoere zeebonk krijgt dan een klein hartje.

Zeehonden

Zeehonden lijken een ideaal leven te hebben. Lekker luieren op het strand. Genieten van de zon. En af en toe het water in voor een portie verse vis. Ze zitten overal. En met een beetje geluk spot je er één.

De meeste zeehonden leven in de Voordelta. Maar je ziet ook zeehonden in het Grevelingenmeer, de Westerschelde en de Oosterschelde. Bij eb zonnen ze vaak op de zandplaten. Met een verrekijker zijn ze daar goed te zien. Soms lijkt het of ze precies jou aankijken. Met hun grote zeehondenogen. Het beste neem je een verrekijker mee. Of een fototoestel met veel zoom.
In Zeeland komen twee soorten zeehonden voor. De gewone en de grijze. Dat klinkt niet bijzonder. Maar wacht maar tot je ze ziet. De gewone zeehond is het kleinst. Mannetjes worden maximaal twee meter. Ze hebben donkere vlekken op hun grijze, donkerbruine of zwarte vacht. De kop is klein. Zeker in verhouding tot het lichaam. Een grijze zeehond kan tot drie meter lang worden. Hij heeft een rechte snuit en gescheiden neusgaten. En wat zijn ze leuk.

Bruinvissen

Bruinvissen zijn een kleine dolfijnsoort die door het water glijden. Sierlijk. Mooi. Een ervaring die je vakantie onvergetelijk maakt. De bruinvis is de meest voorkomende walvisachtige langs de Nederlandse kust. In het voorjaar krijgen ze hun kalfjes.
Met Knokke Boat kan je het water op om zeehonden en bruinvissen te gaan spotten. Mee met een heuse zeehondensafari op een snelle boot. Ervaren schippers weten ze zo te vinden. Zo ontmoet je de dieren in hun natuurlijke omgeving. Zonder ze te storen uiteraard.

Searching Availability...

Dit bericht is ook beschikbaar in: Engels Frans

What's your reaction?
19Cool12Bad2Lol38Sad

Over ons

Knokke BOAT © 2024. All Rights Reserved.

KNOKKE BOAT © 2024. All Rights Reserved.
Design by Matajo